Bakanlık sevincini ilk önce öğretmeniyle paylaştı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Başkanlığı görevine getirilen Ahmet Davutoğlu bu sevincini ilk önce öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı'yla paylaştı. Öğretmenin elini öpüp vedalaşan Davutoğlu'nu dualarla yolcu eden Kızanlıklı öğrencisiyle gurur duyuyor.

AYŞE OLGUN

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Davutoğlu bu mutluluğunu dün ilkokul öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı ile paylaştı.

40 yıl önce okuduğu Bahçelievler İlkokulu'ndan kendisini mezun eden öğretmeni Kızanlıklı'nın elini öpen Davutoğlu öğretmeninin hayır dualarını aldı. 86 yaşındaki emekli öğretmen Kızanlıklı aynı zamanda 40 yıllık komşusu Davutoğlu'yla gurur duyuyor. "Ahmetciğime vasiyet ettim benim cenazemi o kaldıracak bana sahip çıkacak"diyen Kızanlıklı, "Ahmet'in milletvekili olmadığı halde böyle bir göreve seçilmesinin sebebi çalışkanlığındandır. Başbakan çok zeki bir adam ki Ahmet'teki cevheri keşfetti. Ahmet görevini en iyi şekilde yerine getirecektir. Ona çok güveniyorum" diye övgüler dizdi. Kızanlıklı, Davutoğlu'nun sınıfının en çalışkan öğrencisi olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Çok parlak bir öğrenciydi ama öyle kendini göstermekten, övünmekten hoşlanmazdı hala da öyledir. Onun gibisini görmedim."

SINIFTA KANUNİ SULTANIMIZ OLDU

Kızanlıklı Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğunu televizyondan öğrenmiş. Ertesi gün de hemen gazete almış. İlkokuldan beri tarih derslerini çok sevdiğini söylediği öğrencisi Davutoğlu ile ilgili Kızanlıklı'nın bir de unutamadığı hatırası var: "Sınıfta Osmanlı devletini işliyorduk. Ahmet, Kanuni Sultan Süleyman oldu. Düşmanı yenip, Viyana kapısına dayandı. Ogün rolünü sınıfta çok güzel oynadı. İnanıyorum ki şimdi de aynı şekilde bir devlet adamı olarak bu görevini çok başarılı bir şekilde yerine getirecek. O Batı ile Doğu'yu birbiriyle buluşturacaktır. Bu ülke için hayırlı işler yapmaya devam edecek. Ahmet gibi 5-6 tane daha kişi olsa bu ülke çok önemli yerlere gelir. "


Bakan olduğunu garsondan öğrendi

HAMDİ ATEŞ / ANKARA

Adalet Bakanlığı'na atanan Sadullah Ergin'in, yeni görevini Cuma günü akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte restoranda olduğu sırada öğrendi. Ankara'nın Gaziantep yemekleriyle ünlü Altınşiş Restoranı'na arkadaşlarıyla birlikte yemek yemeye gelen Ergin'e müjdeyi Erdoğan'ın saat 19.00 sularında bakanları açıkladığı sırada restoran personelinin verdiği öğrenildi. Bakan olduğunu öğrenen Ergin, büyük sevinçle restorandan ayrıldı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ise bakan olduğunu öğrendiğinde omuzuna büyük bir sorumluluk yüklendiğini hissetiğini belirterek, ?İnşallah bana sorumluluk verenleri mahcup etmem. Allah bize oy veren insanlara hizmet etmeyi nasip etti. İnşallah onlara hakkıyla hizmet ederim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber